iKid אתר לילדים
מגילות ים המלח
מגילות ים המלח
חזרה לעמוד ראשי - ספגטי ברוטב עגבניות

ספגטי ברוטב עגבניות

זה טעים כתוספת, זה טעים כמנה עיקרית, עם רוטב עגבניות או רוטב אחר, עם בשר או עם גבינה. ספגטי זה תמיד הבחירה המושלמת עבור כל ארוחה!
חובה להכין את המתכונים לילדים בהשגחת ובאישור ההורים!

ספגטי ברוטב עגבניותספגטי ברוטב עגבניות

זה טעים כתוספת, זה טעים כמנה עיקרית, עם רוטב עגבניות או רוטב אחר, עם בשר או עם גבינה. ספגטי זה תמיד הבחירה המושלמת עבור כל ארוחה!

מצרכים ל- 6 מנות:

לספגטי:
1 חבילה ספגטי
1/2 כפית שמן
מעט מלח

לרוטב עגבניות:
4 עגבניות גדולות וקלופות
1 בצל
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית שמן
2 כוסות מים
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אורגנו או בזיליקום יבש
מלח ופלפל לפי הטעם





אופן הכנה:
הכנת הספגטי :
1. ממלאים סיר גדול במים ומוסיפים מעט מלח ו-1/2 כפית שמן.
2. בעזרת מבוגר מניחים את הסיר על הגז באש בינונית ומכניסים לתוכו את חבילת הספגטי
3. לאחר כ-15 דקות, בודקים בעזרת מבוגר אם הספגטי נהיה רך (הכי טוב לטעום חתיכה קטנה כדי לדעת האם מוכן) במידה ועדיין לא מוכן, משאירים את הספגטי עוד מספר דקות.
4. לאחר שהספגטי התרכך מספיק, בעזרת מבוגר מורידים את הסיר מהאש ומסננים את המים בעזרת מסננת. לאחר הסינון - מחזירים את הספגטי לסיר.

הכנת הרוטב:
1. בעזרת מבוגר קוצצים את הבצל והעגבניות לחתיכות קטנות
2. בעזרת מבוגר שמים בסיר קטן כפית שמן ומניחים על אש בינונית
3. מכניסים לסיר את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל הופך להיות שקוף
4. מכניסים את העגבניות הקצוצות ומערבבים היטב כדקה - שתיים
5. מוסיפים את 2 כוסות המים
6. מוסיפים את רסק העגבניות, פפריקה אורגנו/בזיליקום, מלח, פלפל וממשיכים לערבב היטב
7. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לרוטב להתבשל כ-10 דקות.
8. לאחר 10 דקות, מכבים את האש בעזרת מבוגר.

טיפ!
ניתן לגרד מעל גבינה מלוחה / בולגרית כתוספת טעימה ומדליקה!



© כל הזכויות שמורות - אייקיד