iKid אתר לילדים
מגילות ים המלח
מגילות ים המלח
חזרה לעמוד ראשי - ציפס אפוי בתנור

ציפס אפוי בתנור

אין אחד שלא אוהב צ'יפס, לפחות ל-ikid עדיין לא יצא להכיר מישהו שלא אוהב צ'יפס...
אבל הפעם צ'יפס משודרג! צ'יפס אפוי בתנור עם מעט מאוד שמן (כי הרבה שמן זה לא בריא ואוכל שאפוי בתנור הוא הרבה יותר מזין ובריא מאשר אוכל מטוגן) וקצת תבלינים בשביל הטעם! אז קדימה לעבודה!
חובה להכין את המתכונים לילדים בהשגחת ובאישור ההורים!

צ'יפס אפוי בתנור

אין אחד שלא אוהב צ'יפס, לפחות ל-ikid עדיין לא יצא להכיר מישהו שלא אוהב צ'יפס... אבל הפעם צ'יפס משודרג! צ'יפס אפוי בתנור עם מעט מאוד שמן (כי הרבה שמן זה לא בריא ואוכל שאפוי בתנו הוא הרבה יותר מזין ובריא מאשר אוכל מטוגן) וקצת תבלינים בשביל הטעם! אז קדימה לעבודה!

מצרכים לקערת צ'יפס גדולה:
4 תפוחי אדמה גדולים
2 כפות שמן
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. בעזרת מבוגר מקלפים את תפוחי האדמה מקליפתם ע"י קולפן (ראה תמונה מצד שמאל)
2. לאחר שתפוחי האדמה קלופים שוטפים אותם במים ומנגבים היטב
3. בעזרת מבוגר חותכים את תפוחי האדמה לרצועות לא דקות ולא עבות מידי (לגודל צ'יפס)
4. מכניסים את רצועות תפוחי האדמה לקערה גדולה, מוסיפים את השמן, הפפריקה, המלח והפלפל ומערבבים היטב עד שכל תפוחי האדמה מכוסים בשמן ובתבלינים.
5. בעזרת מבוגר משטחים את תפוחי האדמה על תבנית התנור (כדאי לשים מעל נייר אפיה) ומכניסים לתנור בחום גבוה של 220 מעלות.
6. את הצ'יפס אופים כ-30 עד 40 דקות (עד שרכים למגע). במהלך האפייה ובעזרת מבוגר, הופכים את הצ'יפס בתנור ע"י מקל עץ.
7. כשהצ'יפס נהיה מוכן, מוציאים מהתנור בעזרת מבוגר, מחכים שיתקרר קצת, אוכלים ונהנים!

טיפ!
אפשר לחתוך את הצ'יפס לעיגולים במקום לרצועות או לעשות צורות מגניבות אחרות!
את הצ'יפס מומלץ לטבול ברטבים שיש בבית כגון: קטשופ, מיונז, אלף האיים וכו'.



© כל הזכויות שמורות - אייקיד